Summerburst fokuserar främst på elektronisk musik och tar plats både i Stockholm och i Göteborg. Den hölls för första gången i Stockholm 2011 och var

Summerburst fokuserar främst på elektronisk musik och tar plats både i Stockholm och i Göteborg. Den hölls för första gången i Stockholm 2011 och var då bara en dag lång. Redan den gången gick man dit väldigt stora namn som Avicii och David Guetta. Biljetterna var slutsålda och man räknade med att över 13 000 personer var på plats.

Den enorma succen gjorde att eventet utökades till Göteborg och blev två dagar långt redan 2012. I både Stockholm och Göteborg sålde man slut och lyckades få dit fler stora namn som Tiesto och Alesso. Dessutom var Avicii tillbaka sedan förgående år.

Detta är en festival som bara blivit allt mer populär ju längre tiden har gått. Många kändisar besöker nu festivalen och lägger upp flera videos på sociala medier. Bara under 2014 hade festivalen över 100 000 besökare om man räknar ihop båda städerna. Under 2015 fick man nya ägare efter att Stureplansgruppen sålde festivalen. Det var också året som festivalen hade sitt femårsjubileum.

Om du själv är intresserad av att gå på festivalen till nästkommande år gör du bäst i att besöka den officiella hemsidan. Här hittar du all information om biljetter.