Creamfields är en elektronisk musikfestival som anordnas i Storbritannien. Det finns även andra internationella versioner av festivalen men vi kommer

Creamfields är en elektronisk musikfestival som anordnas i Storbritannien. Det finns även andra internationella versioner av festivalen men vi kommer här att fokusera på den brittiska. Den är alltid i Augusti på en röd dag vilket så klart lockar många besökare. Den började 1999 i en stad som heter Winchester men flyttades året efter till Liverpool. Nu har den återigen flyttat och tar plats på ett ställe som heter Daresbury. Precis som många andra festivaler var det från början en liten tillställning som endast varade en dag. Idag är det ett event som sträcker sig över fyra dagar och erbjuder möjligheten att campa på området. Det brukar vara runt 70 000 personer i publiken varje dag.

Du som vill besöka Creamfields kan glädja dig med att det finns en rad olika typer av biljetter. För standardbiljetterna kan du välja mellan 2 till 4 dagar. I dessa ingår även campingplats. Du väljer själv om du vill betala allt på samma gång eller om du vill delbetala beloppet. Det finns även tre ytterligare nivåer på biljetterna som är uppdelade i brons, silver och guld. Köper du till exempel guld får du tillgång till ett privat område som är reserverat för de som innehar denna typ av biljett. Köper du en guldbiljett får du även gratis mat och gratis parkering. På Creamfields officiella hemsida kan du läsa en fullständigt beskrivning på vad som ingår i varje biljett. Här ser du också de aktuella priserna och hur du går tillväga för att betala. Det går även att köpa biljett för en enskild dag om du skulle önska, kanske om det är någon speciell artist du vill se.