Tomorrowland är inte bara en av de största festivalerna inom EDM, det är en av de största musikfestivalerna i hela världen. Den hölls första gången 20

Tomorrowland är inte bara en av de största festivalerna inom EDM, det är en av de största musikfestivalerna i hela världen. Den hölls första gången 2005 och har sedan dess växt till ett fenomen. Platsen för denna festival är Belgien och en plats som heter Boom. Nu hålls festivalen över två olika helger och biljetterna säljer fortfarande slut på nolltid. Vill du ha biljetter rekommenderar vi att du ställer dig på mejllistan så snart som möjligt. Även om du anmäler ditt intresse är det ingen garanti för att du faktiskt får biljetter. Många får försöka i flera år innan de äntligen lyckas.

Den första festivalen anordnades alltså 2005 och då var det en väldigt liten tillställning. Trots detta hade man ändå lyckats boka ett stort namn i holländska Armin van Buuren. Tittar man på bilder från de första åren kan man knappast tro att det är samma festival. Det var endast en scen och en gräsplätt med publik som satt uppe på kullarna. Det är alltså en festival som har gjort otroliga framsteg på relativt kort tid. Det skulle dröja till 2007 innan man utökade festivalen till två dagar.

Redan 2008 deltog fler än 100 olika DJ:s i festivalen. Detta samtidigt som antalet besökare översteg 50 000. Det började verkligen bli en festival att räkna med. Bland de DJ:s som uppträdde fanns både kända namn och lite mindre välkända sådana. Det blev alltså en plats där du både kunde se dina favoriter och upptäcka nya artister.

2009 var året som Tomorrowland gick från att vara en renodlad festival till så mycket mer. Det var nu man började lägga till andra events och saker runt omkring. Detta var också första gången som festivalen hade ett tema i form av masker. Om du har sett videos från Tomorrowland har du säkert lagt märke till de utsmyckade scenerna och alla utklädda dansare runt omkring. Det är en show som inte liknar någonting annat. Det var alltså under detta året som man började lägga grunden till detta.

Idag är Tomorrowland något otroligt fascinerade. Hela festivalområdet är som en liten by där det finns allt du kan tänka dig. Du kan bli sminkad, testa på annorlunda mat och mycket mer. Det är också en fantastisk atmosfär på området med besökare som bara är där för att uppleva musik och sprida glädje. Vill du se mer från festivalen rekommenderar vi att du tittar på en film som visar hela festivalområdet under dessa helger. Här blandas klipp från scenen med kommentarer från besökare och det visar verkligen den fantastiska stämning som råder. Vi vet att det inte är lätt att få biljetter men om du är ett fan av elektronisk musik bör detta vara nummer 1 på din bucket list.