Mysteryland är en serie av olika EDM-festivaler som anordnas i Holland. När den grundades så var det den första med detta koncept i landet. Detta är o

 

Mysteryland är en serie av olika EDM-festivaler som anordnas i Holland. När den grundades så var det den första med detta koncept i landet. Detta är också anledningen till att dess slogan är ”den äldsta dansfestivalen i Nederländerna”. Den har anordnats på flera olika platser i landet men hålls numera i en provins som heter Haarlemmermeer, där även Hollands största flygplats Schiphol är belägen. Från början var festivalen endast en dag men från och med 2015 är det en 3-dagars festival med möjlighet till camping. Festivalen har nu även expanderat internationellt och anordnas bland annat i USA.

Detta är en festival som har lockat till sig många stora namn genom åren, inklusive de holländska stjärnorna. Dessa inkluderar namn som Armin Van Buuren, Martin Garrix och Paul van Dyk. Även internationella stjärnor som Alesso och Dimitri och Like Mike har äntrat scenen.

1999 var ett speciellt år i historien då det endast var tre artister som spelade. En av dessa var storstjärnan Tiesto. Detta sägs ofta vara den första riktiga EDM-konserten som genomfördes av en artist. Det var ett väldigt speciellt och unikt ögonblick i historien.