Om du lyssnar på countrymusik regelbundet är du säkert redan införstådd med begreppet CMA. En av countrymusikens största galor heter nämligen CMA Awar

Om du lyssnar på countrymusik regelbundet är du säkert redan införstådd med begreppet CMA. En av countrymusikens största galor heter nämligen CMA Awards och anordnas en gång om året. För många artister är det en dröm att vinna ett pris på denna gala. Det mest åtråvärda sådana heter ”Entertainer of the Year” och har tilldelats till många legendarer. Det är alltså samma organisation som ligger bakom CMA music festival, en av landets största countryfestivaler. Den tar plats i Nashville, vilket ofta räknas som countryns huvudstad. Det är här de flesta artister bor och spelar in sina skivor. Här finns även legendariska platser som The Grand Old Opry. Ett besök till Nashville är ett måste för alla countryälskare och vad passar då bättre än att besöka festivalen på samma gång.

Festivalen tar ofta plats i början av juni och är utspridd på flera olika scener i staden. De mindre och mer okända artisterna spelar på mindre scener på dagtid och de stora namnen tar plats på ”The main stage” under kvällen. Detta är en festival som har pågått under lång tid och under 2020 kommer den 49:e festivalen att gå av stapeln. Det är verkligen en festival som lockar de mest hängivna fansen från hela landet.

Det som är bra med CMA music festival är att det är ett förhållandevis billigt sätt att se så många countrystjärnor som möjligt. Om du kommer till exempel från Sverige vill du förstås ha chansen att se så många av dina favoriter som det bara går. Vill du ha exempel på hur de kan se ut under festivalen rekommenderar vi att du spanar in några videos från tidigare år. Det är verkligen en otrolig fest som inte har någon motsvarighet i countrybranschen.

Det finns flera olika typer av biljetter för den som vill besöka festivalen. Vill du vara säker på att inte missa något ska du så klart satsa på ett 4-dagars pass. Här får du tillgång till alla tre scener under de fyra dagarna, plus chansen att gå på olika ”meet and greets”. Du får alltså möjligheten att träffa några av artisterna plus se dem uppträda. För att få tillgång till huvudscenen under kvällen måste du köpa denna typen av biljett.

Det finns även två andra typer av biljetter som ger dig tillgång till de lite mindre scenerna plus några extra events vid sidan av. Vill du veta exakt vad som ingår i varje typ av biljett är det bara att gå in på den officiella hemsidan för eventet. Om du inte vill betala för en biljett kan vi glädja dig med att det finns vissa saker som är helt kostnadsfria, dock inkluderar detta inte någon av scenerna.