Countrymusiken är kanske inte så jättekänd i Sverige men den är desto mer populär borta i USA. Därför är det kanske inte så konstigt att det finns en

Countrymusiken är kanske inte så jättekänd i Sverige men den är desto mer populär borta i USA. Därför är det kanske inte så konstigt att det finns en uppsjö av countryfestivaler att besöka. En av de populäraste som vi vill tipsa om är Stagecoach festival. Den anordnas i Kalifornien och är en fortsättning på den omåttligt välbesökta och populära Coachella festival. Om du besöker båda eventen kommer du märka att det är en otroligt stor skillnad på de båda. Coachella är en festival som har allt från popmusik till EDM, Stagecoach är istället en renodlad countryfestival. Här kommer du se alla stereotyper som cowboyboots, hattar och bälten. Det är en unik upplevelse som du kanske inte förväntar dig i soliga Kalifornien.

Det som är lite speciellt med denna festival är att den lägger stor fokus på nya och kommande artister. Här har du alltså stor chans att se artister som du kanske inte får se på några av de andra festivalerna som vi tipsar om. Festivalen hålls i slutet av April och är tre dagar lång. Alla olika biljetter som finns gäller under samtliga tre dagar vilket så klart är väldigt positivt. Det är tillåtet att ta med mindre barn men de måste givetvis ha sällskap av en vuxen. Detta är en väldigt familjär festival som välkomnar alla. Atomsfären är väldigt avslappnad och det är därför det blir en så stor kontrast till Coachella som till största del handlar om att festa. Vi rekommenderar verkligen ett besök här.