Rock the South tar plats i Alabama och utspelar sig mellan maj och juni. Det är en mycket populär festival som ofta kommer i topp när de bästa country

Rock the South tar plats i Alabama och utspelar sig mellan maj och juni. Det är en mycket populär festival som ofta kommer i topp när de bästa countryfestivalerna ska listas. Historien bakom festivalen är mycket känslosam och det ligger mycket jobb bakom. Den 27:e april 2011 drabbades området där festivalen går av stapeln av en hemsk tornado som förstörde allt som kom i dess väg. Detta fick området att enas och bygga upp samhällen på nytt. Denna festival var från början tänkt som ett firande på 1-årsdagen. Dock har Rock the South utvecklats till något betydligt större. Idag är det en symbol för allt som detta område i Alabama har att erbjuda.

Enda sedan den första festivalen gick av stapeln 2012 har de samarbetat med flera föreningar i området. De har lyckats bidra till samhället på fler än ett sätt. Totalt har de samlat in mer än 500 000 dollar som går till olika välgörande ändamål. Detta är en ännu en anledning till att besöka festivalen om du någon gång skulle ha möjlighet. Du vet att den har en fantastisk historia och att dina pengar bidrar till lokalområdet och de som bor där. Bara detta tycker vi är helt fantastiskt

Rock the South har lyckats boka in flera av de största namnen inom Country. Under åren som gått har stjärnor som Luke Bryan och Alan Jackson ändrat scenen. Namn som alltid drar storpublik oavsett vart de spelar någonstans. När denna artikel skrivs är det ännu inte känt vilka artister som kommer att spela på den kommande festivalen 2020 men du kan alltid hålla utkik på deras officiella hemsida om du är intresserad.

Rock the South är en festival som framförallt handlar om två punkter. Den första är att ge tillbaka så mycket som möjligt till lokalinvånarna och området i stort. Den andra är att hylla den speciella kulturen i södern, och country är en stor del av detta. Alla som lyssnar regelbundet på musik vet att de flesta musiker kommer från just södern, och många låtar handlar om det enkla livet där. Det är också det som är så charmigt med countrymusik, det handlar om den vanliga människan helt enkelt.