Vad kan egentligen vara bättre än en Country fest? Denna härliga festival tar plats i delstaten Wisconsin som kanske inte är så där jättekänd för att

Vad kan egentligen vara bättre än en Country fest? Denna härliga festival tar plats i delstaten Wisconsin som kanske inte är så där jättekänd för att vara ett stort countryfäste. Det visar dock att musiken faktiskt är populär över hela USA och inte bara södern som vanligtvis är uppfattningen. Detta är en festival som tar plats under tre dagar och har du turen att befinna dig där kan du räkna med att se några av de största namnen inom country. Under 2020 kommer till exempel Dierks Bently och Rhett Akins att ta plats på scen. Festivalen går vanligtvis av stapeln under sluttampen av juni.

Denna festival grundades för mer än 30 år sedan, så den har verkligen en anrik historia. Platsen som är värd för festivalen, centrala Wisconsin är otroligt vacker och en perfekt plats för just detta event. Detta är utan tvekan en festival som får fansen att återvända år efter år. Bara det faktum att den hållit på i mer än 30 år talar sitt tydliga språk. Det är svårt att säga varför men förmodligen är det den härliga stämning som skapas på området. Detta både tack vare artisterna på scen och de som besöker och arbetar på festivalen. Som svensk kan det naturligtvis vara svårt att besöka detta event men om du har möjlighet bör du absolut ta chansen. Det kommer bli en oförglömlig upplevelse som du kan ha med dig resten av livet. Det är förresten den största countryfestivalen som utspelar sig under 3 dagar i hela USA. Inte illa säger vi.

En sådan här stor festival drar naturligtvis till sig namn som du säkerligen känner igen. Vad sägs som legendarerna i The Highway Men? För dig som inte är bekant med detta var det en sammanslagning mellan Johnny Cash, Waylon Jennings, Willie Nelson och Kris Kristofferson. Mer legendariskt kan det knappast inte bli. Andra lite nyare artister som gästat scenen är George Strait. Enligt många är han en av de största countrysångarna genom alla tider. Han är dessutom en av de sista som spelar så kallad klassisk country som inte är influerad av pop. Genom åren har även artister som Blake Shelton och Miranda Lambert spelat på festivalen. De tillhör båda den nya generationen av countrymusik som har lyckats slå i hela landet. Det är musik som är populär även hos den yngre generationen i landet.