Peace & Love var länge den största festivalen i Sverige och var speciellt känd för sitt budskap som fokuserade på kärlek och humanitet. Den första fes

Peace & Love var länge den största festivalen i Sverige och var speciellt känd för sitt budskap som fokuserade på kärlek och humanitet. Den första festivalen gick av stapeln i Borlänge år 1999, och det är fortfarande där som festivalen anordnas. Musiken som spelas brukar vara en blandning av pop, rock och hip hop. Anordnarna bjuder gärna in artister som står för ett världsligt budskap och som helt enkelt vill göra världen till en bättre plats.

Allt har dock inte varit helt lätt för denna härliga festival. Under 2013 meddelade grundarna bakom festivalen att företaget hade gått i konkurs. Som tur är kunde festivalen köra vidare under ett annat namn redan 2014. Idag är det som sagt ett av landets största festivaler, och den lockar till sig besökare från hela världen.

Denna festival pågår normalt under 3 dagar i juni eller juni. Om man räknar med alla jippon runt omkring kan man säga att festivalen pågår under 6 dagar. Under flera år har festivalen haft ett tema som det läggs lite extra fokus kring. Några exempel på de teman som varit under åren är:

  • Miljö
  • Demokrati
  • Frihet
  • Mångfald

Som du kanske märker är alla dessa samhällsproblem som gärna vill belysas lite extra. Festivalen är ett riktigt bra forum för detta.

Under åren som gått har festivalen lyckats boka in en rad olika, kända artister, många av dem från Sverige. Detta kan vara en av anledningarna till att festivalen blivit så otroligt populär. Några av de som har spelat på scenerna är Håkan Hellström, Lars Winnerbäck och Mando Diao. Det band som har spelat allra flest gånger på Peace & Love är Sugarplum Fairy som också råkar vara från Borlänge. De spelade på festivalen första gången redan 2001 och är älskade av publiken.