Sweden Rock Festival är festivalen för dig som älskar rockmusik och allt som hör därtill. Det är en festival som har gått av stapeln ända sedan 1992.

Sweden Rock Festival är festivalen för dig som älskar rockmusik och allt som hör därtill. Det är en festival som har gått av stapeln ända sedan 1992. Den tar plats i Norje som ligger vid Sölvesborg i Blekinge i södra Sverige. Precis som många andra festivaler lockar denna till sig besökare från långt utanför landets gränser. Det är en väldigt mångsidig festival inom kategorin rock och det finns något för alla musiksmaker.

När festivalen började 1992 var det bara 9 stycken ganska okända band som spelade. Festivalen höll dessutom bara på i en dag. Detta skulle dock ändra sig snabbt. Redan nästkommande år var festivalen två dagar lång och fler band spelade under helgen. Från och med 2007 har festivalen pågått i hela 4 dagar och dessutom bokat upp flera stora namn inom rock.

Några av banden som har spelat på festivalen genom åren är Aerosmith, Mötley Crue, Whitesnake, Europe och Alice Cooper. Totalt spelar cirka 120 stycken olika band utspridda över de fyra dagarna. Festivalen är en riktigt bra plattform för band, både som försöker slå igenom och som vill göra comeback med musiken. Det finns många strålande exempel på detta.