Way Out West är en festival som tar plats under 3 dagar i Slottsskogen i Göteborg. Det är en otroligt populär festival som är mycket omskriven och omt

Way Out West är en festival som tar plats under 3 dagar i Slottsskogen i Göteborg. Det är en otroligt populär festival som är mycket omskriven och omtalad. Normalt så går den av stapeln under augusti månad. De brukar få dit en riktigt bra blandning av artister inom genrerna pop, rock och hip hop. Förutom festivalen finns en speciell nattklubb som heter Stay Out West där du kan fortsätta festa ända in på småtimmarna. Denna fungerar som ett komplement till det som händer under dagtid.

Festivalen hölls för första gången under 2007 men då bara under en fredag och en lördag. Dessutom samarbetade man med olika klubbar där det också anordnades spelningar i festivalens namn. Det var inte förrän 2012 som festivalen blev ett fullfjädrat 3-dagars event. I nuläget handlar festivalen inte bara om musiken, det pågår även olika utställningar och aktiviteter runtom. Det är därför en festival som du kan uppskatta även om du inte gillar alla bandet som spelar. Det är helt enkelt så mycket mer än bara musiken.

Något annat som sticker ut med Way Out West är att de har en väldigt stor fokus på miljö och klimat. De var till exempel den första festivalen som blev KRAV-certifierade och bara det är väldigt stort. Hur märks det då att festivalen är miljömedveten? De serverar till exempel bara vegetarisk mat till alla artister och personal på området. Även du som besökare kan enbart köpa vegetarisk mat när du befinner dig på området. Det var ett beslut som togs under 2012.

Alla var så klart inte glada över detta beslutet och det var många som skrev ilskna debattinlägg på sociala medier och i tidningar. Det gick till och med så långt att tidningen GT började dela ut gratis korv och köttbullar precis utanför festivalområdet.