Om du driver en festival eller liknade evenemang vill du promota det på bästa sätt. Ett billigt och smart sätt är att köpa en selfielampa. Då kan du skapa mycket snyggare och mer professionella Youtubefilmer samt ta bättre bilder till dina konton på sociala medier.

Skaffa selfielampa

Vad är en selfielampa? En selfielampa, eller ring light, är en lampa som ger dig ett perfekt ljus när du filmar eller tar kort. Du slipper konstiga skuggor i ansiktet på både dig själv och eventuella personer som du intervjuar. Du minimerar också risken för konstig färg i ansiktet. Man brukar säga att det bästa ljus som finns är dagsljus. Med en selfielampa behöver du inte vänta på det perfekta dagsljuset för att kunna skapa bra filmer, du har alltid dagsljuset med dig. Du hittar din selfie lampa på eStore, som har selfielampor i olika storlekar och prisklasser.

Promota festivalen eller arrangemanget

När du köpt din selfielampa är det dags att börja promota ditt evenemang på allvar. Det första som du behöver göra är att skapa en marknadsföringsplan. Låt oss säga att du driver en återkommande jazzfestival, en mindre festival under en helg varje sommar. Det kommer ungefär 200-250 personer och den går nätt och jämt runt. Men ditt mål är att den ska växa och faktiskt ge dig lite inkomst. Det första som du behöver göra är då att ta reda på vilken din målgrupp är. Naturligtvis är det jazzfantaster, men även musikintresserade är ett brett spektrum av människor. Vilka bör du vända dig till? Barnfamiljer, personer som bara vill lyssna på jazz eller musiker som vill lära sig mer? En större festival kan fokusera på alla grupperna, men en mindre festival måste börja med en grupp för att kunna växa och verkligen nå intresserade personer. Sedan bör du ta reda på var de finns – Instagram, Facebook, Pinterest eller Twitter? Alla grupper finns på Youtube, men du bör kombinera det med en till kanal.

När du kommit på vilken din målgrupp är, är det dags att skapa filmer som passar just dem. Om du har många barnfamiljer som kommer till din festival kan det vara smart att skapa Youtubefilmer där du lär barn hur man spelar olika instrument. Du kan också göra filmer som visar hur barnfamiljer kan ha en skön semester på just din musikfestival genom att skapa roliga husvagnsfilmer med skön jazzmusik i bakgrunden. Med din selfielampa är det inget problem att vare sig filma inne i husvagnar eller framför pianot i studion. Är det däremot så att du främst vänder dig till personer som spelar själv, bör du skapa mer avancerade workshops – både på internet och sedan också erbjuda workshops under själva festivalen.

Det spelar ingen roll vilket slags arrangemang som du ska hålla i. Oavsett om det handlar om festivaler, vandringar i fjällen, ridtävlingar eller träningsläger så behöver du först ta reda på vilken grupp som du ska fokusera på. Sedan skapar du informativa, underhållande och proffsiga filmer som du lägger ut på internet.