Oavsett om du är en van eller mer ovan festivalbesökare finns det en hel del saker att tänka på när du ska åka på festival. En hel del av de här sakerna har med ren säkerhet att göra. Här kan du läsa mer om olika saker som kan vara bra att ta med sig till festivalen och om sådant som är bra att tänka på.

Underhållning vid sidan av festivalen

Ibland kan det vara skönt att bara fly in i sin egen bubbla under festivalen. Kanske vill man lyssna på en bok, eller på lite annan musik ett tag. Då kan ett par snygga bluetooth hörlurar vara bra att ha med sig. De ansluts enkelt till telefonen. Med hjälp av hörlurarna kan man också lyssna på ljudböcker när man ska sova, eller prata i telefon.

Håll reda på festivalarmband och biljetter

Även om man inte bör ha på sig festivalarmband allt för länge bör man i alla fall hålla hårt i det under festivalens gång. Tappar man sitt armband, förstör det och om man inte kan visa upp en giltig biljett är risken stor att man inte kommer in på området igen.

Tänk på hörseln

En viktig sak att tänka på är sin egen hörsel. Även de ljudnivåer som ses som godkända kan faktiskt ge hörselskador som man får lida av under resten av livet. Det kan vara klokt att använda hörselskydd även om det känns häftigare att vara utan.

Undvik den värsta trängseln

Under festivaler kan det uppstå en del trängsel. Det kan vara klokt att undvika de värsta folksamlingarna. Det har skett hemska olyckor där festivalbesökare klämts ihjäl i trängseln. I regel är det som mest folk mitt framför scenen när kända band spelar. Utåt kanterna eller längre bak hör man musiken lika bra, och trängseln är mindre.